Университетът по хранителни технологии откри новата академична  година с изцяло

...
Университетът по хранителни технологии откри новата академична  година с изцяло
Коментари Харесай

УХТ откри новата академична година с обновени учебни корпуси

Университетът по хранителни технологии откри новата академична  година с напълно актуализирани образователни корпуси по план " Изграждане на съвременна просветителна инфраструктура “  на Оперативна стратегия " Региони в напредък “. Ректорът на университета д.т.н. проф. Кольо Динков, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов и регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров прерязаха лентата на нова мултифункционална зала, оборудвана с мултимедийна конферентна система, която зала ще бъде употребена и като образователна, и като презентационна.

816 новоприети студенти, които ще се образоват в квалификационно-образователните степени " бакалавър “ и " магистър “ прекрачиха прага на висшето образователно заведение, което през октомври ще означи своя 65-годишен празник. Стартът на новата академична образователна година бе даден с тържествена гала в зала " проф. Милен Бешков “. Гости бяха зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, регионалният шеф Здравко Димитров, ректорите на Аграрния университет проф. Христина Янчева и на АМТИИ – проф. Милчо Василев, някогашният ректор на УХТ проф. Димитър Хаджикинов. Поздравителни адреси бяха получени от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, от ръководителя на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, от Съюза по хранителна индустрия и Националното посланичество на студентските препоръки.

" Убеден съм, че ще съумеете “, обърна се към студентите ректорът на университета проф. Кольо Динков. " Вярвам във вашата ученолюбивост, която ние, вашите преподаватели, ще насърчаваме. Нещо повече – ще бъдем ваши доброжелателни сътрудници в усвояването на познания, в превъзмогването на компликации, в търсенето на отговори на провокации “, добави още проф. Динков.

Той акцентира, че едно от главните преимущества на студентите, които приключват Университета по хранителни технологии, е сполучливото им осъществяване на пазара на труда. " Големият брой предприятия в региона на хранително-вкусовата индустрия и фактът, че университетът е единственото в страната висше образователно заведение в областта на питателните технологии, подсигурява на випускниците сполучлива професионална реализация и те попадат в категорията на най-търсените от работодателите в тази област. Неслучайно в мениджърските екипи на редица компании като водещи фигури се демонстрират експерти, дипломите на които са с логото на Университета по хранителни технологии “, уточни проф. Динков.

" Много постоянно се споделя, че студентските години са най-хубави. Отдайте се на всички мигове в идващите 5-6 години. Попийте всичко в средата, в която влизате. Общувайте с преподавателите оптимално. Не превръщайте престоя си в университета в нещо официално. Защото тук е вашето място. Тук ще се социализирате и станете част от обществото ни. Може би тук ще намерите и вашите сътрудници в фамилията. Отдайте дължимото на това време. Защото то е едно ново начало за вас “, обърна се към студентите и зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов.

По традиция ректорът на университета проф. Кольо Динков раздаде студентските книжки на кандидат-студентите, формирали най-голям триумф по време на приемните изпити. Заместник-ректорът на университета проф. Николай Менков показа две електронни платформи, които улесняват оптимално процеса на образование на студентите в Университета по хранителни технологии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР